Občina Žiri
Loška cesta 1, 4226 Žiri
Domov aktualne objave V delti večera

V delti večera

Klub žirovskih š. 288
Termini
23.08.2019 ob 20.00
Vabljeni 23. avgusta zvečer ob 20.00 na lep koncert Andreja Gučka s skupino v Stare Žiri pred Staro šolo.

Se vidimo!

Še nekaj besed o glasbenikih:

ANDREJ GUČEK (HIŠA) & BAND:

Andrej Guček – besede in glasba, solo vokal, kitara, piano, orglice...
Andrej Guček je kantavtor in rock glasbenik, multiinstrumentalist, avtor besedil in glasbe pri skupini Hiša, ki deluje že skoraj tri desetletja. S skupino Hiša je objavil trinajst plošč, za sedem studijskih albumov je napisal besedila in glasbo, bil je nominiran in prejel nekaj prestižnih slovenskih glasbenih nagrad. (Zlata nota, Zlati petelin, Slovenija rock festival, Album leta …). Leta 2003 je skupaj z Juretom Torijem (Orlek) ustanovil skupino Bluesteam, s katero je leta 2005 nastopil na mednarodnem blues festivalu Postojna Blues. Leta 2010 je stopil tudi na samostojno glasbeno pot. Kot samostojni kantavtor je objavil dve plošči. Album Temne zore je izšel leta 2010 pri založbi Multirecords, v decembru 2016 pa je izdal album Delta pri založbi Klopotec. Andrejeva glasba, ki jo odlikujeta izvirna melodičnost in poetična besedila, temelji na glasbeni podzvrsti Americana, ki zajema elemente folka, rocka, countrya in rhythm & bluesa.
Iztok Pepelnjak – bobni, spremljevalni vokal
Bobnar in vokalist Iztok Pepelnjak je dolgoletni Andrejev sodelavec pri skupini Hiša in skupini Bluesteam. S skupino Hiša je posnel trinajst plošč, odigral bobne in prispeval spremljevalne vokale.

Simon Jurečič – bas
Basist Simon Jurečič prihaja iz novovalovske zasedbe Agenti in popjazz zasedbe Supersoniq, ki sta delovali v 90-tih. Sicer pa je član zasedbe Bluesteam od ustanovitve dalje. Z Andrejem je sodeloval pri snemanju plošče Skoraj poletje skupine Hiša in njegovem drugem samostojnem albumu Delta.

Matjaž Predanič – klaviature
Klaviaturist Matjaž Predanič je diplomiral na podiplomskem študiju na Akademiji za glasbo Ljubljana iz glasbene teorije in kompozicije. Je glasbeni učitelj in član zasedbe GRIZL.

Dogodki v občini

Dogodki v regiji

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?