Priprava jedi iz ajdove moke, pirinega rižka, ješprenja in koruznega zdroba na nekoliko drugačen način.
Triki in skrivnosti pri pripravi tovrstnih jedi.
Lokacija: Gostilna Pr Pepet, Kopališka ulica 1, Škofja Loka
Organizatorja: Kmetija Punčar in Razvojna agencija Sora
Udeleženci delavnice bodo v kuhinji gostilne lahko spremljali kuharsko ustvarjanje lastnika gostilne, kuharskega mojstra, Janeza Ferlana, ki bo na svoj edinstven način za predjed pripravil ajdove žgance z domačim sirom, kot glavni jedi pirin rižek z dimljeno postrvjo in goveji ričet, za sladko razvajanje pa še koruzno polento z orehi, rozinami in sadnim prelivom. Vse skuhano pa bo seveda na voljo tudi za pokušanje.
PRIJAVE NA DELAVNICO:
Razvojna agencija Sora, Kristina Miklavčič, kristina.miklavcic@ra-sora.si, 04/ 50 60 225 in 040 769 527.
Udeležba na delavnici je za udeležence brezplačna.
Število udeležencev je omejeno na 13 oseb, zato so prijave obvezne.
Dogodek v sklopu Tedna podeželja sofinancira tudi Občina Žiri.