Pomen lokalne pridelave, s poudarkom na žitih
• Uporaba žit in žitnih izdelkov pri oblikovanju vsakodnevnih zdravih jedilnikov.
• Širjenje zanimivih receptov, ki vključujejo žitne izdelke.
• Pokušina dobrot, pripravljenih iz lokalnih žit.
Na predavanjih bo govora o lokalni, sezonski hrani in ko je te hrane v zadostnih količinah, se, poleg ohranjanja zdravega in čistega okolja ter varovanja zdravja, odpirajo tudi nove možnosti in priložnosti za razvoj eko turizma, razvoj domačih obrti in umetnosti, razvoj čebelarstva ter drugih oblik samozaposlitve z razvojem kakovostne ponudbe na podeželju.
Predavateljica Marija Kočevar je ustanoviteljica ene prvih prodajaln zdrave hrane v Sloveniji JABLANA. Poznamo jo kot dolgoletno sodelavko projekta Za zdravje človeka in narave, soavtorico knjig Ščepec rešitve, Ščepec vedenja in Ščepec ustvarjanja, njene članke smo brali v revijah Bodi eko, Zarja, Biobrazda, slišimo pa jo lahko tudi na Radio Prvi v rubriki “Svetovalni servis”.
SREDA, 8. 10. 2025 od 18.00 do 20.00 v OŠ Gorenja vas
ČETRTEK, 9. 10. 2025 od 18.00 do 20.00 v OŠ Škofja Loka - Mesto
DODATNE INFORMACIJE, ZARADI PRIPRAVE POKUŠINE PRIJAVE ZAŽELENE NA:
Društvo Sorško polje, Matjaž Jerala, info@sorskopolje.si, 041 348 199. Vprašanja lahko predavateljici zastavite že pred predavanjem, na e-naslov
marija.jablana@gmail.com, na katera bo poskusila odgovoriti že tekom predavanja.
Dogodek v sklopu Tedna podeželja sofinancira tudi Občina Žiri.